Dinkelgratäng med ost

 

Ingredienser:

200 g dinkelkross eller -flingor
250 g morötter, rotselleri eller fänkål
2 msk smör
3 st lökar
3 st ägg
2 dl gräddfil
100g riven ost
1 l buljong
salt, persilja galgant, bertram

- 2 lökar hackas och fräses glansiga i smör.
- Tillsätt dinkelkross eller -flingor och låt det fräsa en stund.
- Tillsätt buljongen, låt koka upp, tillsätt därefter grönsakerna och den resterande löken i skivor , låt koka på svag värmei 20 minuter.
- Smaksätt med kryddorna. Vispa äggen, tillsätt gräddfilen och den hackad persiljan, dra försiktigt under dinkelmassan, fyll en
välsmord gratängform med smeten, strö över rivosten och grädda 20 minuter i
200 graders värme. Serveras med sallad.

Recept ur "Den hälsosamma dinkeln",